maanantai 18. elokuuta 2014

Bruschetat

vaaleaa leipää viipaloituna
oliiviöljyä
suolaa
tomaattia pienen pieneksi pilkottuna
valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
basilikaa

Paahda leipäviipaleet uunissa molemmilta puolilta grillivastuksen alla ja ehdottomasti ilman öljyä. Sekoita tällä välin yhteen tomaatti- ja valkosipulihakkelus. Lisää hakkeluksen sekaan ripaus suolaa, mustapippuria ja basilikaa. Lorauta paahtuneiden leipäviipaleiden päälle oliiviöljyä ja ripottele päälle myös hieman suolaa. Lusikoi tomaattitäyte leipien päälle ja tarjoile bruschetat samantien.


Bruschetat kuuluvat meidän perheessä kategoriaan "aikuisten iltapala" eli nautimme näitä lähinnä iltaisin lasten mentyä nukkumaan. Näissä leivissä parasta on nopea valmistustapa ja se, että ainekset löytyvät yleensä aina kaapistamme.
Alkuperäinen ohje on esitetty Unelmien Talo&Koti -lehdessä (2011).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti