lauantai 8. joulukuuta 2012

Halloumipasta

sipuli silputtuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
400 g jauhelihaa
kanaliemikuutio
3 rkl rasvaa
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
ripaus mustapippuria
ripaus jauhettua muskottipähkinää
250 g halloumijuustoa kuutioituna
300 g pastaa keitettynä

Paista jauheliha ja kuullota samalla sipulit. Murenna sekaan kanaliemikuutio ja kypsennä hetki.
Sulata valkokastiketta varten kattilassa voi ja lisää siihen vehnäjauhot. Sekoita seos tasaiseksi. Lisää kattilaan maito kahdessa erässä koko ajan sekoittaen (kannattaa käyttää jonkinlaista vispilää). Sekoita kastike tasaiseksi. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia ja muista sekoittaa kastiketta usein! Mausta kastike mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Levitä voideltuun uunivuokaan pohjalle puolet pastasta, lisää päälle jauhelihaseos, puolet halloumijuustosta ja puolet valkokastikkeesta. Levitä päälle loppu pasta, valkokastike ja halloumijuustot.
Paista ruokaa uunissa 200 asteessa grillivastuksen alla n. 10 minuuttia, kunnes halloumijuustot ruskistuvat hieman.


Tämä resepti on löytynyt erään ystäväni ansiosta, enkä pysty sen alkuperästä kertomaan sen enempää. Tästä ruuasta on tullut meidän perheemme ehdoton suosikkiruoka, joka vetää vertoja jopa voittamattomalle perinteiselle makaronilaatikolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti