torstai 29. marraskuuta 2012

Lohi-pinaattipastavuoka

6-7 dl pastaa keitettynä (määrä ei ole niin justiinsa)
n. 300 g lohisuikaleita tai -kuutioita (voit toki kuutioida lohifileestä itsekin sopivia paloja)
sipuli silputtuna
150 g pakastepinaattia
1 dl vettä
250 g Koskenlaskija-sulatejuustoa
ripaus mustapippuria
juustoraastetta (itse käytän emmental-mozzarella juustoraastetta)

Kuullota sipuli pienessä öljytilkassa. Lisää pinaatti ja vesi. Kuumenna seos ja lisää sulatejuusto. Jatka seoksen kuumentamista, kunnes juusto sulaa. Yhdistä pasta, lohisuikaleet/kuutiot, pinaattisulatejuustoseos sekä mustapippuri. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle sopivalta tuntuva kerros juustoraastetta.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20-25 minuuttia.


Tästä ruuasta on tullut perheemme ehdoton suosikkiruoka, joka on kaiken lisäksi helppo toteuttaa. Löysin kyseisen ohjeen Kotivinkki-lehdestä (2012).

2 kommenttia:

  1. Huippu hyvä ohje! Meillä juniori,joka ei vielä kovin laajaa sanavarastoa halitse,ilmoitti lautasen syötyään,että Nam-nam ja söi vielä toisen annoksen. Käytin kalatiskiltä kalastamani 400g fileen,joka kuutioitiin. Vakuumipakatuissa taitaa olla kevyt suolaus? Moni joka on tottunut syömään suolasempaa ruokaa, saattaa kaivata ainakin tiskiltä ostettuun kalaan kevyttä suolausta.

    VastaaPoista
  2. Arvasin, että tästä tulee suosikkiruoka :) Itse en tosiaan lisäile ruokaan juurikaan suolaa, koska käytän monesti semmoisia aineksia, joissa suolaa on jo riittävästi itsessään (fondit, liemikuutiot, soija, juustot. Mutta on totta, että valmiissa kalasuikaleissa on useimmiten kevyt suolaus jo valmiiksi eli kalatiskin tuotokset saattavat kaivata suolaa päälleen! Inhoan itse tunnetusti kalan hajua, joten olen tehnyt sellaisen sopimuksen itseni kanssa, että saan käyttää niin valmiita kalatuotteita kuin vain mahdollista, kunhan vain teen kalaruokia :) Siksi meillä käytetään usein valmiita suikaleita...

    VastaaPoista