torstai 29. marraskuuta 2012

Nakkipasta

2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
nakkeja viipaloituna
n. 1¼ dl ketsuppia
(olen lurauttanut aika reippaallakin kädellä vain suoraan pullosta)
150-300 g mozzarellajuustoa kuutioituna
(mozzarellaa vähän fiiliksen mukaan)
n. 1 dl pastajuustoa eli parmesaania raastettuna
ripaus mustapippuria
pastaa keitettynä (semmoinen ruokailijoihin suhteutettu määrä...)

Kuullota valkosipulia ja nakkeja/makkaroita öljytilkassa. Lisää ketsuppi ja lämmitä soosi. Yhdistä kastike, pasta, mozzarella, juustoraaste ja mustapippuri.


Alkuperäisessä ohjeessa (joku vanha Kodin Kuvalehti) käytettiin nakkien sijaan jotakin maustettu makkaraa, mutta muutin ohjeen lapsille sopivammaksi. Ja koska ainakin meidän perheessä nakit uppoavat aina, tuli tästä kaikille maistuva pikaruoka.

PS: Meillä parmesaani on nimetty pastajuustoksi, koska lisäämme sitä lähes aina pastan päälle. On sitten asia erikseen, mitä se pastajuusto milloinkin on - anteeksi kaikki juustonystävät...

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Olosuhteiden pakosta jouduin käyttämään mozzarellan tilalla emmentaal-raastetta. Ennestään perheemme suosikkiruoka parani, ehkä vielä lisää! En tiedä,vaikuttiko makuun nakkien vaihtaminen grillimakkaraan. Kaapista löytyi makkarapaketti, missä päiväys alkoi uhkaavasti umpeutumaan.

    VastaaPoista