torstai 29. marraskuuta 2012

Katkarapuwokki

1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 rkl inkivääriä raastettuna (voi myös jättää pois)
450 g wokvihanneksia (itse käytän pakasteita, mutta tietenkin myös tuoreet vihannekset käyvät)
2 pkt nuudeleita keitettynä lähes kypsäksi
180 g katkarapuja sulatettuina (pakaste siis)

KASTIKE:
1 rkl maissijauhoa (tai perunajauhoa)
3 rkl öljyä
1 nuudelipaketin mausteet
1 rkl makeaa thai chilikastiketta
1tl soijakastiketta

Paista valkosipulia, inkivääriä ja vihanneksia öljyssä n. 10 minuuttia. Sekoita yhteen kastikkeen ainekset ja lisää se nuudelin kanssa vokkiin. Vokkaa n. 10 minuuttia ja lisää katkaravut. Vokkaa vielä sen aikaa, että katkaravut lämpiävät.


Alun perin ohje löytyi Yhteishyvästä (2008). Sittemmin olen muuttanut ohjetta sen mukaan, mitä milloinkin on kaapissa sattunut olemaan. Viimeksi pakastimesta löytyi babyporkkanoita ja parsakaalia, jotka sopivatkin erinomaisesti (jopa vokkivihanneksia paremmin) vokkiin.
Tätä ruokaa tehdessäni opin viimein, ettei katkarapuja tosiaankaan saa keitellä kovin kauaa, mikäli niistä haluaa maistuvia. Lämmitin nimittäin katkarapuja viimeksi oikeaoppisesti vain hetken ja tulos oli aivan erilainen kuin aiemmin (jolloin siis annoin katkarapujen muhia ruuan seassa kauemmin)...

PS: Meillähän tämä ruoka syödään puikoilla, mikä tuo syömiseen lisähaastetta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti