perjantai 7. joulukuuta 2012

Punaherukkamansikkajäädyke

250 g maitorahkaa
2 dl punaherukoita soseutettuna
2 dl mansikoita soseutettuna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa vaahdotettuna

Yhdistä marjasoseet, sokeri ja maitorahka. Lisää seokseen vaahdotettu mansikkakerma. Kaada seos vedellä huuhdeltuihin annosvuokiin (puhtaat jogurttipurkit käyvät myös hyvin) tai kakkuvuokaan. Peitä vuoat foliolla ja laita ne pakastimeen n. 8-10 tunniksi. Nosta jäädykkeet jääkaappiin n. 60 minuuttia ennen tarjoilua. Kastele vuokien ulkopinta nopeasti kuumaan veteen ja irrotan jäädykkeet vuoistaan.


Tämän ohjeen alkuperää en muista kuolemaksenikaan. Vinkatkaa jos tunnistatte ohjeen! Meillä tämä jäädyke kuuluu joulupöytään; se on mukavan raikas lopetus aattoillan jouluaterialle. Itse teen jäädykkeet kahvikuppeihin, enkä edes yritä irrotella jäädykkeitä niistä; kupit toimivat samalla jälkiruoka-astioina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti