torstai 13. joulukuuta 2012

Pippurinen makaronilaatikko

sipuli silputtuna
2 porkkanaa raastettuna
400 g jauhelihaa
8 dl vettä
2 lihaliemikuutiota (tai lihafondia)
180 g kevytpippurituorejuustoa
400 g pastaa



Ruskista jauheliha ja lisää lopussa sekaan myös sipulisilppu ja porkkanaraaste. Kiehauta vesi ja lisää sekaan lihaliemikuutiot (tai fondi). Sulata tuorejuusto lihaliemen joukkoon. Kaada makaronit (kypsentämättömät) voidellun uunivuoan pohjalle. Lisää joukkoon jauhelihaseos ja sekoita. Kaada vuokaan myös sulatejuustoliemi.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 50 minuuttia, kunnes makaronit ovat kypsyneet. Kannattaa käydä sekoittamassa makaronilaatikkoa paistamisen aikana, etteivät päällimmäiset makaronit kuivu kokonaan. Itse esim. lisään laatikkoon vielä vettä paistamisen aikana. Lisään myös toisinaan paiston loppuvaiheessa makaronilaatikon päälle juustoraastetta.


Makaronilaatikko kuuluu meidän perheen perusruokien joukkoon, kuten varmasti olette jo huomanneetkin... Nykyään perusmakaronilaatikkoa uskaltaa jo lähteä vähän soveltamaankin, vaikka ennen pidin jo järkyttävänä häpäisemisenä sitä, että äitini laittoi makaronilaatikkoon jauhelihan sijasta makkaraa...Tämän pippurisen version erityispiirre on siinä, ettei pastaa tarvitse keitellä erikseen, vaan se kypsyy itsekseen uunissa. Tämä nopeuttaa huomattavasti ruuan valmistamista! Ohje on löytynyt Yhteishyvästä (2008).

PS: Parhaan makaronilaatikon valmisti silti jo edesmennyt mummini...

Testiryhmäni kommentit:
"Tää on mun lempiruokaa."

"Niin munkin. Tai ei sittenkään."
"Tää ruoka on ihan sairaan hyvää. Tää menee top3:een. Tai no, top10:een..." 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti