tiistai 11. joulukuuta 2012

Mangotorttu

POHJA:
100 g Digestive keksejä hienoksi murskattuna 
1 dl juoksevaa kasvisrasvavalmistetta tms.

TÄYTE:
3 liivatelehteä
2 prk mangososetta (lastenruoka)
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g smetanaa

Sekoita keksimurut ja rasva murumaiseksi seokseksi. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle (vuoan halkaisija n. 20 cm). Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa n. 5 minuuttia. Pohjan voi myös halutessaan jättää paistamatta!
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Kuumenna n. ½ dl mangososetta kiehuvaksi, purista liivatelehdistä liika vesi pois ja yhdistä liivatelehdet kuumaan mangososeeseen. Yhdistä mango-liivateseos loppuun mangososeeseen. Sekoita yhteen vaahdotettu kerma, tuorejuusto ja smetana. Lisää joukkoon myös mango-liivateseos. Kaada seos keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään ainakin tunniksi. Kun laitat kakun tarjolle, pyöräytä ensin veitsellä kakku varovasti irti vuoan reunoista ja irrota vuoka vasta sitten.

PS: Jos vuoka on halkaisijaltaan isompi kuin 20 cm, kannattaa kakkuaineksia varata kaksinkertainen määrä. Itse ainakin olen huomannut, että mikäli vuoka on halkaisijaltaan esim. 24 cm, niin ainakin keksipohjaa varten pitää varata aineita tuplamäärä. Ja mikäli ei halua ihan littanaa kakkua, kannattaa myös täyte tehdä kaksinkertaisena!


Tämän tyyliset leipomiset onnistuvat jopa minulta; mitä vähemmän paistamista, sen parempi! 
Reseptin alkuperää en enää muista; se on lähtöisin jostain todella vanhasta lehdestä, joka voi olla Me Naiset, Pirkka, Yhteishyvä tai ihan mikä tahansa muu. Vinkatkaa jos tunnistatte ohjeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti