maanantai 10. joulukuuta 2012

Kuminakeksit

2 dl juoksevaa kasvisöljyvalmistetta tms.
1 dl raastettua Mustaleima emmental-juustoa
1 tl kokonaista kuminaa
½ dl jauhettua pähkinää
4 dl vehnäjauhoja
1-1½ tl suolaa
1 dl vettä

Nypi rasva, juustoraaste, kumina, jauhettu pähkinä, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Sekoita vesi jauhoseokseen. Anna taikinan levätä jääkaapissa kelmun alla puoli tuntia. Kauli taikina ja tee haluamasi muotoisia keksejä.
Paista uunin keskitasolla 250 asteessa 3-5 minuuttia. Huom! Mitä ohuempia keksit ovat, sitä lyhyempi on myös paistoaika! Kannattaa kääntää peltiä kerran paiston aikana, jotta keksit paistuvat tasaisesti.


Tämä resepti on meidän perheessä käytössä aina jouluisin, koska nämä kuminakeksit sopivat erittäin hyvin yhteen erilaisten juustojen kanssa. Meillä näiden valmistaminen tosin jää aina jostain syystä viime tippaan; viime vuonna kuminakeksit leivottiin muistaakseni joulupäivänä :)
Kuminakeksien ohje on löytynyt Kodin Kuvalehdestä (2006).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti