keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Kotiviili

1 prk valmista viiliä kaupasta (kevytviiliä)
1 l täysmaitoa (tai kevytmaitoa)

Sekoita kulhossa viilin rakenne rikki. Kaada viilin sekaan maito ja sekoita. Peitä astia ja anna viilin valmistua tasaisen lämpimässä paikassa (esim. astiakaapissa) n. vuorokauden ajan, kunnes viili on sakeutunut sopivaksi. Siirrä viili tämän jälkeen jääkaappiin.


Meillä syödään viiliä paljon, joten tällä ohjeella saa tehtyä kerralla tarpeeksi suuren määrän viiliä. Täys- tai kevytmaitoa käyttämällä saadaan viilin pinnalle ihana kermakerros ja viilin koostumus pysyy mukavan samettisena. Olen löytänyt tämän ohjeen Keskisuomalaisesta (2.8.2012).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti