perjantai 30. marraskuuta 2012

Mustikkajuustokakku

POHJA:
1,5 dl juoksevaa kasviöljyvalmistetta tms. (meillä käytetään tästä nimitystä pullovoi)
½ dl sokeria
kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä

TÄYTE:
500 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl perunajauhoja
250 g mustikoita (voivat muistaakseni olla jäisiäkin)

Vaahdota kasviöljyvalmiste ja sokeri. Lisää kananmuna, jauhot ja vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Yhdistä täytteen ainekset. Taputtele taikina voideltuun vuokaan ja kaada päälle täyte.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. yksi tunti.
Anna vetäytyä kylmässä. Juustokakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä!


Ohje on lähtöisin Yhteishyvästä (2009). En todellakaan ole mikään leipuri, mutta tämä juustokakku onnistuu aina!

PS: Käytän leivontaan ja ruuanlaittoon aina rasvan tai margariinin sijaan jotain juoksevaa kasviöljyvalmistetta, jota meillä nimitetään "pullovoiksi".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti