perjantai 30. marraskuuta 2012

Pinaattinen makaronilaatikko

400 g makaronia keitettynä
sipuli silputtuna ja ruskistettuna
200 g suikaloitua savusaunapalvia tms. ruskistettuna
(Huom! Kasvisruokaversiossa tämä jätetään tietenkin pois)
150 g pakastepinaattia sulatettuna
1 ps suurustettu kanakeittoaineksia
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
juustoraastetta



Sekoita voideltuun uunivuokaa makaroni, sipuli, saunapalvi ja pinaatti. Yhdistä kanakeittoainekset, ruokakerma sekä maito ja kaada seos vuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.


Tämä ruoka toimii mukavana vaihteluna normaalille makaronilaatikolle. Alkuperäinen ohje löytyy Yhteishyvästä (2008).

Vuosien aikana ohjetta on tullut muutettua sen verran, että liha on yleensä jätetty ruuasta kokonaan pois. Ja täytyy myöntää, ettei tähän makaronilaatikkoon oikeastaan edes kaipaa lihaa; pinaatti ja suurustettu kanakeittoaines tuovat ruokaan riittävästi makua!


Testiryhmäni kommentit:
"Tää on mun suosikkiruoka!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti