torstai 21. elokuuta 2014

Katkarapukasvisrisotto

paprikaa pilkottuna
sipuli silputtuna
3 dl risottoriisiä
1 ps pakastepinaattia
ripaus mustapippuria
6 dl vettä
1 ps valkosipuli-yrttikatkarapuja (pakaste)

Kuullota sipuli, paprika ja riisi öljyssä. Lisää pinaatti, mustapippuri sekä puolet vedestä. Keitä risottoa miedolla lämmöllä kannen alla kunnes neste on haihtunut. Kaada joukkoon loput vedestä ja jatka keittämistä kunnes riisi on kypsää. Lisää jäiset katkaravut joukkoon ja kuumenna risotto.


Tämä ohje on alunperin löytynyt Pirkka-lehdestä, joskaan en enää pysty sitä sen tarkemmin jäljittämään. Ruoan ulkonäkö saattaa ensiksi hieman hätkähdyttää, sillä se on perusjauhelihakastikkeeseen verrattuna aika yllättävän näköistä. Ensimmäisellä kokeilukerralla olin täysin varma, että perheeni tyrmää tämän ruoan samantien, mutta yllättäen silloinen nelivuotiaamme tykästyikin tähän sapuskaan kovasti (ilmeisesti katkarapujen ansiosta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti