sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Punajuuri-jauhelihapastavuoka

n. 350 g pastaa keitettynä (mieluummin vähän reilummin)
400 g jauhelihaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
2-3 raakaa punajuurta raastettuna
1 maustekurkku kuutioituna (tai suolakurkku tai vastaava)
2,5 dl Kolme juustoa ruokakermaa
juustoraastetta


Paista jauheliha pienessä tilkassa öljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon punajuuriraaste ja maustekurkut. Levitä n. puolet pastasta voidellun uunivuoan pohjalle, lisää päälle jauhelihaseos ja kaada loppu pasta päällimmäiseksi. Lisää vuokaan ruokakerma.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 40 minuuttia.
Lisää n. puolivälissä paistoa ruoan pinnalle juustoraaste.


Tämä ohje on ilmestynyt Yhteishyvässä (2012), mutta olen muuttanut sitä jonkin verran. Tykkään käyttää ruuissa punajuurta, koska se on edullista (etenkin kun sen hakee vanhempiensa kasvimaalta) ja se antaa ruualle kivasti väriä ja makua. Ostan yleensä kerralla pussillisen punajuuria, raastan ne ja pakastan pieniin rasioihin, joista sitä on helppo lisätä ruokien sekaan. Suosittelen!

Testiryhmäni kommentit:
"Aivan parasta! Kiva kun koko ruoka ei ole värjäytynyt punaiseksi ja maut tulevat esiin ikään kuin kerroksittain."
"Yök, mitä löllyköitä täällä on?" (Tämä ei tosin tarkoittanut sitä, että ruoka olisi pahaa. Suolakurkut tuntuivat vain ensin oudoilta...)

PS: Tämänkin ruoan päälle raastetaan meidän perheessä pastajuustoa eli parmesaania!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti