tiistai 1. tammikuuta 2013

Tonnikalalasagne

TONNIKALAKASTIKE:
sipuli silputtuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
800 g tomaattimurskaa
2 kalaliemikuutiota (tai kalafondia)
2 prk tonnikalaa valutettuna
ripaus oreganoa
ripaus mustapippuria
ripaus tilliä


MAITOKASTIKE:
½ dl juoksevaa kasvisrasvavalmistetta tms.
5 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
ripaus jauhettua muskottipähkinää
2 dl juustoraastetta

lasagnelevyjä
juustoraastetta

Kuullota sipulit. Lisää tomaattimurska, liemikuutiot, tonnikala, oregano, mustapippuri ja tilli. Hauduta kastiketta n. 20 minuuttia. (Itse tyhjensin hauduttamisen aikana astianpesukoneen, ladoin uudet astiat tilalle ja valmistin valkokastikkeen, en ole varma menikö siihen välttämättä 20 minuuttia...)
Kiehauta kattilassa rasva ja sekoita siihen vehnäjauhot. Kaada rasvan ja jauhojen sekaan maito kahdessa erässä koko ajan sekoittaen (pallovispilä toimii tähän tarkoitukseen parhaiten). Anna maitokastikkeen kiehua hetken (muista sekoittaa koko ajan) ja lisää sitten sekaan 2 dl juustoraastetta. Kuumenna kastiketta kunnes juustoraaste on sulanut.
Kaada voidellun uunivuoan pohjalle ensin tonnikalakastiketta. Lado sen jälkeen kerroksittain lasagnelevyjä, tonnikalakastiketta ja maitokastiketta. Kaada päällimmäiseksi maitokastiketta.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 50 minuuttia. Lisää lasagnen pinnalle paiston puolivälissä juustoraastetta. Anna lasagnen vetäytyä hetken ennen tarjoilua.


Tämä ruoka on esikoiseni ehdoton suosikkiruoka, jota ei kuulemma voi tehdä liian usein. Olen aiemmin pitänyt lasagnea työläänä ruokana, mutta itse asiassa lasagnen tekeminen ei ole liian työlästä (ja jos minä sanon näin, niin se on oikeasti totta!). Sen verran monivaiheista lasagnen valmistaminen kuitenkin on, että meillä se kuuluu viikonloppuruokien joukkoon. Perheemme on tykästynyt lasagneen sen verran hyvin, että olen kerännyt ohjeet niin tavallisen lasagnen kuin kasvis- ja kanalasagnenkin valmistamiseen...
Tonnikalalasagnen alkuperäinen ohje on löytynyt Yhteishyvästä (2012).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti